Szolgáltatás

Mikrodermabrázió (mechanikai hámlasztás, mechanikai peeling)

Added by on február 15th, 2013, filed under Szolgáltatás

Szépségszalonunkban gyémánt fejes mikrodermabráziós készülékkel dolgozunk.

Leírás:

A mikrodermabrázió során a bőr felső rétegén (epidermis) lévő elhalt hámsejtek távolíthatóak el a gyémánt csiszolófej segítségével. A célzott radírozó fej, valamint a vákuum együtthatásának köszönhetően nem csak a sérült hámréteget csiszolja, hanem fokozza a bazális réteg vér- és nyirokkeringését is.

A mikrodermabráziós eljárás lényege a felső, elöregedett hámréteg célzott és ellenőrzött eltávolítása, ezáltal új, fiatal hámréteg újraképződésének serkentése. A sérült felső hámréteg lecsiszolása során fokozódik a bőr bazális rétegének vér- és nyirokkeringése, felgyorsul a működőképes bőrsejtek képződése, amelyek felfelé vándorolva felépítik az új hámréteget.     A peeling hatására a bőr tápanyag és oxigén felvevő képessége is javul, az alkalmazott hatóanyagok felszívódása fokozódik.

A kezelés hatására a bőr minden rétegének megújulása felgyorsul, a hám- és a bőralatti kötőszövet vastagsága nő, a hám- és a bőralatti kötőszövet rugalmasabb lesz, a mikro keringés lényegesen javul, valamint a kozmetikai hatóanyagok felszívódása jelentősen fokozódik.
A csiszolás történhet nagy sebességű sűrített levegő segítségével a bőrfelszínre fújt mikrokristályokkal is, ezzel szemben a kozmetikánkban alkalmazott legmodernebb gyémántfejes mikrodermabrázió előnye, hogy míg a kristálypor ellenőrizhetetlen helyről, nem steril környezetből származik, addig a gyémánt kezelőfej könnyen fertőtleníthető és így biztonságosabb a használata.

A mikrodermabrázió alkalmazható:

 • bőrfiatalításra,
 • felszínes ráncok eltüntetésére,
 • pigment foltok, öregségi foltok, májfoltok halványítására
 • tág pórusok megszüntetésére,
 • aknés bőr kezelésére,
 • bármilyen eredetű és típusú felszínes heg kezelésére,
 • napsütés által károsodott bőr regenerálására,

A mechanikai hámlasztás valamennyi bőrtípusnál alkalmazható, nem kellemetlen, nem fájdalmas. Általában már az első kezelés látható bőrregenerálódást eredményez, azonban a kezeléseket kúraszerűen – bőrtípustól függően 5-10 alkalommal – heti rendszerességgel ajánljuk.

A kezelést követő néhány órában bőrpír jelentkezik, melynek mérséklésére bőrnyugtató krém használata ajánlott. A beavatkozás fényérzékenységet okoz, a bőr a felső hámréteg leválasztásával átmenetileg elveszíti a védekezőképességét és az erős napsütés hatására esetleg pigmentálódhat, ennek elkerülésére a kezelés során és azt követően 2-3 hónapon keresztül magas fényvédő faktorú (50 SPF) krémet kell használni (és a szolárium arcbarnító programját kikapcsolni.)

A legintenzívebb hatás a mikrodermabráziós kezelés és speciális kozmetikumok együttes alkalmazásával érhető el.

A mikrodermabrázió kezelés menete:

 1. A bőr letisztítása után a mikrodermabrázió elvégzése
 2. A bőr ultrahangos kezelése a célzott hatóanyaggal
 3. 50 perc arcmasszázs
 4. A hidratáló krém bevasalása az arcbőrbe

A kezelés ára: 6.500 Ft 

A mechanikai bőrcsiszolást, a mikrodermabráziót 30 év felett évente ajánlott ismételni.

What do you think?